E-mailezz szolgáltatástól függetlenül

Sok friss net / notebook tulajdonos szembesül azzal, hogy mobil interneten e-mailt küldeni kedvenc kliens programunkon keresztül (pl. thunderbird) csak smtp előfizetéssel lehet. Ha szolgáltatótól függetlenül és ingyenesen szeretnénk smtp szolgáltatást, gmail postafiókunkat is használhatjuk smtp szerverként úgy, hogy az e-mail feladójaként bármilyen e-mail címet megjeleníthetünk kiküldött elektronikus levelünkben.

Hogyan állíthatjuk be a szolgáltatást?

  • Ha még nincs levelezőprogramod a net/notebook-odon, töltsd le a thunderbird levelezőprogramját (ingyenes).
  • Az e-mail küldéshez szükségünk lesz a gmail fiókunkra, ha még nem rendelkezel vele regisztrálhatsz ide kattintva .
smtp beállítása a thunderbirdben

leírás: GMAIL
kiszolgáló neve: smtp.gmail.com
port: 587
felh. név: ategmailcí[email protected]
hird. módszer: normál jelszó
kapcsolat biztonsága: STARTTLS

A gmail fiók beállítás
  • Lépj be a gmail fiókba.
  • Bejelentkezés után klikk a ‘beállítások’ linkre.
  • A megnyíló ablakban az ‘E-mail küldése erről a címről:’ opciánál megadhatjuk azt az e-mail címet, amit szeretnénk feltüntetni az e-mail küldésekor a feladó mezőben. Ez a cím lehet bármilyen e-mail cím, nem szükséges @gmail.com-os végződésűt használnunk
  • Ha nem @gmail.com végződésű e-mail címet fogunk használni, itt a gmail fiókban állítsuk be a felvitt címet alapértelmezettként.
  • A szolgáltatás beállítása után nem marad más hátra, mint tesztelni a beállításokat. Érdemes odafigyelni arra, hogy nem @gmail.com végződésű e-mail címet beállítva alapértelmezettként a gmailből küldött üzeneteink is az új alapértelmezett e-mail címen mennek ki.

A fenti módszer a net és notebookokra gyakran telepített Windows Live Mail szolgáltatással nem használható, csak thunderbird-el fog működni!

fotó: notoriusxl

E-mailezz szolgáltatástól függetlenül